Smem biti to, kar sem

Vodnik po človekovih temeljnih pravicah in psiholoških mehanizmih

Vodnik po človekovih temeljnih pravicah in psiholoških mehanizmih, pripovedovan skozi avtoričino osebno življenjsko zgodbo in osvetljen s spoznanji iz psihologije, (nevro)znanosti in duhovnosti.

Imam pravico negovati sebe po svojih najboljših močeh in razvijati vse svoje potenciale? Imam pravico doživljati vsa svoja čustva, tudi strah, žalost, bolečino, nemoč? Imam pravico do svojega mnenja in prepričanja, do svojih vrednot in potreb? Imam pravico izraziti svoja čustva, mnenja, vrednote in potrebe? Imam pravico spremeniti svoja čustva, mnenja, vrednote in potrebe? Imam pravico do lastne izbire: se odločati po lastni presoji, slediti lastnim vrednotam in vedênjskim merilom? Imam pravico izbrati, čemu dati prednost, in postaviti lastne prioritete? Imam pravico reči 'ne' brez občutka krivde? Imam pravico, da nisem popoln/a in da delam napake? Imam pravico do svojih omejenosti in omejitev, do svoje minljivosti in končnosti? Imam pravico biti srečen/na? Imam pravico zaključiti pogovor z vsakim, ki me ponižuje, ter se zaščititi pred fizičnimi, psihičnimi ali čustvenimi grožnjami in nasiljem?

Kupi knjigo
Prelistaj me
24,90 19,90

Stres, kuga sodobnega časa

Poljudnoznanstveni priročnik

Najnovejši znanstveni izsledki o stresu in boleznih s tehnikami in metodami za psihofizično regeneracijo.

Zakaj čutimo bolečino kot pri zlomu, če zloma ni? Kaj se takrat dogaja v možganih? Kako se spopasti z bolečinskim sindromom? Zakaj se telo sesede v izčrpanost in si ne odpočije več? Čemu srčna aritmija, če je srčna mišica zdrava? Je življenja za tem, ko se zaradi stresa, pretresa ali travme zrušijo kemični procesi v možganih, konec, ker je škoda nepopravljiva? Se je mogoče prenoviti? Je mogoče ponovno zaživeti? Kako se iz porušenega zdravja prebiti nazaj v življenje?

Kupi knjigo