Namenjene so metodam in tehnikam za celostno psihofizično regeneracijo s pomočjo nevroznanosti, psihologije, duhovnih učenj, alternativnih pristopov in najnovejših znanstvenih izsledkov o možganih.

 

 ****************************************

Delavnica 1

Meditacija in osredotočena pozornost

Meditacijo znanstveniki priporočajo kot je eno bolj učinkovitih in dobrodejnih pomagal za obnovo in strukturne ter funkcionalne spremembe v možganih.

Izkušnje mi kažejo, da mnoge vznemiri nenadno meditiranje, kot bi se razprla podzavest z vsem, kar smo tja potisnili, kar nas vznemirja, plaši ali boli.

Zato sem pripravila drugačen program, ki je sestavljen iz več delov.

Prvi je vadba osredotočene pozornosti. Kaj to je, kako jo doseči.

Drugi del je vodena preprosta meditacija osredotočene pozornosti. Kdo sem jaz?

Tretji del je vodena meditacija na luč.

Informacije: maja.megla@gmail.com

 

 ****************************************

Delavnica 2

Delavnica 4

Antistresni programi

Kako najti ravnotežje: učinkovite in preproste tehnike za psihofizično regeneracijo.

Vse se začne z navadami. Lahko nam prinašajo zdravje ali bolezen, odvisnosti ali svobodo, nezadovoljstvo ali izpolnjenost.

Najprej opustite izgovore, da nimate časa.

Čas najdete v minutah pod tušem, v sprehodu do službe, ko stopate po hodnikih, v vrstah za plačilo, ko čakate avtobus, ko ležete k počitku. Lahko si vzamete nekaj drobcev v službi, četudi ste obkroženi s sodelavci. Učinkovite tehnike osredotočene pozornosti lahko opravite večkrat na dan, mimogrede, na skrivaj. Nihče ne bo videl in nikogar ne boste motili.

Slabih navad je obilje. Zakaj nam hitenje škodi, prav tako pa mnogoopravilnost (multitasking), ko izvajamo dve deli hkrati? V imenu efektivnosti živimo v naglici z razpršeno pozornostjo v več smeri hkrati. Nam to koristi? Niti najmanj ne! Naša telesa se šibijo pod stresom vse do bolezni.

Vzemite si minute zase. Vsak dan.

Pomagamo si lahko s številnimi tehnikami, s katerimi se upočasnimo (prizemljimo), osredotočimo, umirimo, raztresemo napetosti v telesu in se izpolnimo z novimi močmi.

Dobrodejne so.

Krepijo nam zdravje, zbranost in ustvarjalnost.

Informacije: maja.megla@gmail.com