Dogodki in obvestila

Sejem Narava-zdravje

23 oktober 9:00 am - 26 oktober 6:00 pm

Sejem Narava-zdravje 2019, ki bo potekal na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani od srede 23. oktobra do sobote 26. oktobra, bo imel poleg razstavnega (sejemskega) dela tudi spremljevalni program. S knjigo in predavanji sodelujem v obeh delih sejma.

Modra pika je pozicija razstavnega prostora, kjer me boste našli ves čas sejma. Na njem bo napis Reset.Restart založništvo.

Sejemski razstavni program

Našli me boste v prvi, osrednji dvorani, ki je namenjena zdravju, na razstavnem prostoru z napisom Reset.Restart.

Reset.Restart je projekt, ki obsega založniški program ter izvajanje delavnic in predavanj. Osredotoča se na človekove notranje psihološko-duhovne svetove ter na znanja, tehnike in metode, s katerimi presegamo čustvene in miselne negativnosti, nezdrave življenjske navade, omejujoča prepričanja in pričakovanja, psihosomatska bolezenska stanja.

Tako v svojem prvencu, knjigi Stres, kuga sodobnega časa, ki je tik pred tretjim natisom, kot tudi na delavnicah in predavanjih, združujem izsledke sodobne nevroznanosti in kvantne fizike, psihologije in družboslovnih ved, celostne (holistične) medicine in alternativnih pristopov, duhovna učenja pa črpam iz vseh tradicij sveta od krščanstva in budizma do indijske vedske duhovne tradicije in islamskih sufijev.

Na sejmu bomo imeli čas za pogovor in izmenjavo mnenj ter programov.

1. TRETJI NATIS KNJIGE

10. oktobra izide tretji natis prvenca Stres, kuga sodobnega časa v prenovljeni podobi. Knjiga je izšla 21. maja lani in bila po dveh mesecih ponatisnjena. V knjižnicah so zanjo čakalne vrste. Nov natis je podvržen zakonu o enotni ceni knjige, kar pomeni, da knjige pol leta po izidu ni mogoče prodajati s popustom.

Na voljo je še nekaj deset izvodov starega natisa, ki ga boste na sejmu lahko kupili z 20 odstotnim popustom.  Namesto 24.90 evrov bo knjiga 19,90 evra.

 

2. DELAVNICE in PREDAVANJA

Predstavitev programa, ki bo na voljo v novembru.

* Stres, kuga sodobnega časa — skozi osebno izkušnjo ter znanstveno podprte znanstvene izsledke razumljivo pojasnim tisto slabo stran stresa, ki nas uničuje v bolezni (izgorelost, fibromialgijo, depresijo, bolečinski sindrom ipd.) z nekaj nasveti, kako si pomagati, kje najti moč za spremembe in kako življenjske tegobe zaobrniti v dobro.

* Meditacija skozi nevroznanost — meditacija je eno bolj učinkovitih in dobrodejnih pomagal za obnovo možganov, za njihove strukturne in funkcionalne spremembe. Meditacijo zato priporočajo pri vseh psihosomatskih boleznih (depresija, izgorelost, bolečinski sindrom, fibromialgija, tesnobna stanja).

*Antistresni programi — kako povrniti ravnotežje? Pomagamo si lahko s številnimi tehnikami, s katerimi se upočasnimo (prizemljimo), osredotočimo, umirimo, raztresemo napetosti v telesu in se izpolnimo z novimi močmi. Krepijo nam zdravje, zbranost in ustvarjalnost.

*Pot v radost in svobodo — vsa dogajanja v naši psihi se odražajo tudi na telesu. Kako preseči negativne misli in boleča čustva, omejujoča prepričanja in rušilna pričakovanja? Moč za spremembe je resda v naših rokah, vendar lahko spremenimo le tisto, kar si priznamo in razumemo.

* Oživeti v življenje — kako se spopasti s psihosomatskimi stanji: z depresijo, tesnobo, fibromialgijo, bolečinskim sindromom in izgorelostjo? Kaj lahko storimo sami? Kaj spremeniti v prehrani in gibanju, v vedénju, navadah in prepričanjih? S katerimi naravnimi zdravili si pomagamo? Katere tehnike meditacije so dokazano učinkovite?

Spremljevalni program

Na sejmu sodelujem z dvema predavanjima/delavnicama.

1. Četrtek, 24. oktobra 2019, od 12.00 do 13.00, dvorana Sonet 2 (levo od glavnega vhoda).

Pot v radost in svobodo — kako preseči negativne misli in boleča čustva, omejena prepričanja in rušilna pričakovanja? Moč za spremembe je v naših rokah, vendar lahko spremenimo le tisto, kar poznamo, priznamo in razumemo. Kako pred sabo razgaliti samega sebe in pošteno pogledati v lastne senčne strani? Kako preseči utrinke 60.000 misli na dan, katerih večina je negativnih? Kako biti zavesten tega trušča notranjih samogovorov? Kaj nam povzročajo in v kakšne čustvene stiske nas spravljajo? Kako jim preprečimo razrast? Na kakšen način jih lahko izkoreninimo in nadomestimo z drugimi? Katere metode, načine in tehnike lahko uporabimo, da se premaknemo v smer, kjer lahko zaživimo bolj celostno, izpolnjeno in ustvarjalno.

2. Sobota, 26. oktobra 2019, od 16.00 do 17.00, dvorana Sonet 1 (desno od glavnega vhoda).

Meditacija skozi nevroznanost — meditacijo bomo osvetlili skozi nevroznanost in izkusili nekaj preprostih praktičnih oblik. Meditacija je eno bolj učinkovitih in dobrodejnih pomagal za obnovo možganov, za njihove strukturne in funkcionalne spremembe. Znanstveniki jo priporočajo pri vseh psihosomatskih boleznih (depresija, izgorelost, bolečinski sindrom, fibromialgija, tesnobna stanja). Znanost ugotavlja, da se spremembe v možganih zgodijo že po osmih tednih redne meditacije, možgani 50 – letnega rednega meditanta pa se primerjajo s tistimi, ki jih ima 25 – letnik. Predavanje z delavnico.