https://majamegla.si/wp-content/uploads/2024/02/20231210_155910-1000x700.jpg

Prihodnja potovanja

Smaragdna Indija: biseri juga, 11. 1. 2025 – 26. 1. 2025

Ašrami, sveti romarski kraji, starodavna svetišča in templji, zaščitena Unescova kulturna dediščina, nacionalni park Periyar, Kerala in zaledne vode, ajurvedske masaže.

Bangalore – Puttaparthi – Tiruvanammalai – Mahabalipuram – Pondicherry – Auroville – Gangaikonda Cholapuram –  Trichy – Isha Yoga Coimbatore – Munnar – Nacionalni  Park  Periyar – Plaža Marari – Zaledne Vode (Backwaters) – Kochi

  • PRIJAVE: najkasneje do 15. 11. 2024 oziroma do zapolnitve mest.
  • SKUPINA: z največ 12 potniki.
  • CENA: od 1600 eur za skupino 10 in več potnikov v dvoposteljnih sobah.
  • OBVEZNI DOPLAČILI: 600 eur za vodenje programa in stroške vodnice ter 350 evrov za najeme vozil v Indiji.
VSE O POTOVANJU INFORMACIJE IN PRIJAVE

Rumena Indija: po Budovih stopinjah, 8. 11. – 23. 11. 2024

Romarski kraji, starodavna svetišča in templji, arheološke izkopanine, zaščitena Unescova kulturna dediščina, budistična in hinduistična duhovna tradicija, sveti Varanasi in kulturna prestolnica Kalkuta

Shravasti – Kapilavastu – Lumbini – Kushinagar – Rajgir – Nalanda – Bodhgaya – Varanasi – Sarnath – Kalkuta

  • PRIJAVE: najkasneje do 1. 10. 2024 oziroma do zapolnitve mest.
  • SKUPINA: z največ 12 potniki.
  • CENA: od 1750 eur za skupino 10 in več potnikov v dvoposteljnih sobah.
  • OBVEZNI DOPLAČILI: 600 eur za vodenje programa in stroške vodnice ter 300 evrov za najeme vozil v Indiji.
VSE O POTOVANJU INFORMACIJE IN PRIJAVE
Iz preteklih poti

Zelena Indija, januar 2024

Ajurveda, starodavne palače, safari v nacionalnem parku s tigri in sloni, znamenite zaledne vode (backwaters), Arabski ocean.

Bangalore – Puttaparthi – Srirangapatna – Mysore– Mudumalai Wildlife Safari – Ooty – Coimbatore – Allapuza – Backwaters – Kumarakom / Amritapuri – Kochi.

Mysore: pred kraljevo palačo, ki je poleg Taj Mahala eden najbolj obiskanih kulturnih spomenikov Indije.

Peter Rak, novinar in publicist: Do Indije so mnogi skeptični in kritični, spet drugi jo idealizirajo in romantizirajo. Ne glede na to ostaja nedvomno ena najbolj čarobnih dežel sveta in sicer predvsem zaradi ljudi. Naj so socialne in družbene razlike med njimi še tako velike, je navdušujoča skoraj vsakršna odsotnost zavisti, prevladuje nenavadna spokojnost in vdanost v usodo in to v pozitivnem smislu, ki je drugod več ne poznamo in ki pravzaprav edina vodi v notranji duševni mir. Potovanje z Majo tako z inspirativno izbranimi destinacijami, ki omogočajo vpogled v indijsko duhovno izročilo, kot tudi zaradi ležernega tempa obiskovalcu to privlačnost Indije pokaže na edinstven način.

Barbara Hribar, kulturna producentka: Potovanje Zelena Indija je bilo nepozabno. Skrbno in bogato sestavljen program je izven vseh okvirjev in nudi povsem individualno izkušnjo Indije. Z vodičko, kot je Maja, ki je Indijo prekrižarila po dolgem in počez, smo se počutili popolnoma varne in brez skrbi. Nestrpno čakam njena naslednja potovanja in upam, da se bom kmalu lahko vkrcala na novo dogodivščino, z veseljem v kakšen nov predel Indije. Toplo in močno priporočam.

Zlata Zavašnik: Moja prva Indija (Zelena Indija) in zagotovo ne zadnja. Potovanje je bilo odlično planirano. Dopuščalo je možnost kontemplacije in introspekcije. Akcija, pestrost in umiritev so bili v polnem ravnovesju:).  Tu se dobro pokažejo tudi Majini osebni kriteriji,  izkušnje in potrebe, ki jih je vnesla v to potovanje. In ta kombinacija je bila zmagovalna:).

Elizabeta Gašić, upokojena medicinska sestra: Indija in njena energija me je osvojila z nežnostjo, prijaznostjo, barvami in brezčastnostjo. To je bil moj prvi obisk te dežele in nikakor ne zadnji. Kmalu pridem spet!

 

Modra Indija, december 2023

Ašrami, sveti romarski kraji, svetišča in templji, ajurveda, Unescova kulturna dediščina, Bengalski zaliv.

Bangalore – Puttaparthi – Whitefield – Tiruvanammalai – Thanjavur – Kumbakonam – Gangaikonda Cholapuram – Pondicherry – Auroville – Mahabalipuram – Kanchipuram – Chennai

Mahabalipuram: pred slovitim Obalnim templjem iz 8. stoletja, ki je pod Unescovo zaščito.