Dogodki in obvestila

Maja Megla in Marjana Lavrič: pogovor in predstavitev knjige Smem biti to, kar sem

22 junij 7:00 pm

Vabljeni na pogovorni večer in predstavitev knjige Smem biti to, kar sem avtorice, novinarke, založnice in publicistke Maje Megla. Dogodek bo na ploščadi pred Švicarijo (nad Mednarodnim grafičnim likovnim centrom v ljubljanskem Tivoliju) v torek, 22. junija ob 19. uri. Pogovor bo vodila publicistka Marjana Lavrič.

Tema pogovora bo kako ustvarjati najboljšega sebe.

Kaj so naše temeljne pravice in kaj sploh smemo, ne da bi kratili pravice drugih ali dušili sebe, svoje darove in vizije? Kje črpati moč za spremembe, ko se znajdemo na življenjskih smereh, po katerih ne želimo več hoditi? Kako se soočati s trpljenjem in negativnostmi? Mar res ljubeče skrbimo zase in svoje potrebe ali živimo v skrajnostih: sebičnosti ali žrtvovanju? Sploh vemo, kaj je ljubeče in kaj sploh je ljubezen? Smo zmožni resnično sprejeti tudi svoje omejenosti in omejitve, saj nismo vsi geniji in talentirani podjetniki ter tudi mladi prenehamo biti? In najpomembnejše: kako nas zaznamujejo zlorabe v otroštvu in kje najti moč za ozdravitev ter spremembe?

Pridružite se nama na potovanju skozi mehanizme človekovih notranjih svetov. Po krajšem pogovoru ste dobrodošli s svojimi vprašanji, pogledi in razmišljanji.

Srečajmo se pod zvezdami v objemu drevesnih krošenj na ploščadi Švicarije v Tivoliju in skupaj nazdravimo življenju.

V primeru dežja bo dogodek v notranjih prostorih.

Toplo dobrodošli.

Več o avtorici na https://majamegla.si, kjer se lahko prijavite na prejemanje brezplačnih mesečnih novic. 

**********

Maja Megla je dolgoletna novinarka in urednica (Mladina, Delo). Diplomirala je iz primerjalne književnosti in v novinarskem času pisala pretežno o kulturi in sodobni umetnosti. Njen prvenec, Stres, kuga sodobnega časa, je knjižna uspešnica s tremi natisi. Nedavno je izšla njena druga knjiga Smem biti to, kar sem, vodnik po človekovih temeljnih pravicah in psiholoških mehanizmih, ki je pripovedovan skozi avtoričino osebno življenjsko zgodbo in osvetljen s spoznanji iz psihologije, (nevro)znanosti in duhovnosti.

Marjana Lavrič je diplomirana literarna komparativistka in profesorica slovenskega jezika s književnostjo, nekdanja novinarka in urednica, scenaristka in avtorica dokumentarnih in drugih oddaj na TV Slovenija, avtorica knjižnih recenzij in publicistka ter vodja službe za odnose z javnostmi Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Foto Aleksandra Saša Prelesnik