Dogodki in obvestila

Predavanje Maribor: Stres, kuga sodobnega časa

07 maj 12:00 am

Avtorica knjige Stres, kuga sodobnega časa bo skozi osebno izkušnjo ter na podlagi znanstveno podprtih znanstvenih izsledkov razumljivo pojasnila tisto slabo stran stresa, ki nas uničuje v bolezni (izgorelost, fibromialgijo, depresijo, bolečinski sindromi ipd.) z nekaj nasveti, kako si pomagati, kje najti moč za spremembe in kako življenjske tegobe zaobrniti v dobro.

Knjiga Stres, kuga sodobnega časa je poljudnoznanstveni priročnik o stresu, bolezenskih posledicah in regeneracijskih tehnikah, ki je napisan v razumljivem, jasnem in vsakomur dostopnem jeziku.

Kako stres uporabiti kot zaveznika in kaj spremeniti, da se ne bo razrastel do rušilne moči cunamija in nas odplaknil v različne bolezni?

Avtorica je zbrala odgovore v knjigi Stres, kuga sodobnega časa ter se pri pisanju oprla na najnovejše znanstvene raziskave in vsebino preverjala na spletnih straneh ameriških in britanskih zdravstvenih in raziskovalnih ustanov, kot so klinika Mayo, Tehnološki inštitut Massachusettsa (MIT), Johns Hopkins Medicine, univerze Stanford, Harvard in Berkeley, Kalifornijski tehnološki inštitut idr.

O KNJIGI STRES, KUGA SODOBNEGA ČASA SO ZAPISALI:

  • »Knjiga je unikum za naš prostor.« Renate Rugelj, Bukla
  • »Avtorica znanja različnih disciplin kritično povzema, povezuje in esejistično vešče ubeseduje.« Prof. dr. Marko Juvan, literarni teoretik, ZRC SAZU
  • »Knjigo toplo priporočam v branje vsem, ki bi želeli dobiti natančne, znanstveno utemeljene informacije o stresu.« Prof. dr. Rok Tavčar, dr. med., specialist psihiater