Dogodki in obvestila

Predavanje Murska Sobota: Stres, kuga sodobnega časa

MIKK, Mladinski informativni in kulturni klub Murska Sobota
13 avgust 8:30 pm
  • Kako se spopasti s kroničnim stresom in s tegobami sodobnega časa, s preobremenjenostjo in z negotovostjo preživetja?
  • Kako ohraniti ‘sebe’ in svoj notranji mir v današnji družbi tekmovalnosti in borbe za priznanjem?
  • Kaj storiti, ko se zunanji pritiski in naše notranje napetosti razvijejo v eno od sodobnih psihosomatskih bolezni, kot je izgorelost, depresija, tesnoba, fibromialgija, bolečinski sindrom?
  • In če se to zgodi, kako prenoviti svoje fizične in psihične moči?

Za uspešno življenje ni recepta in zanj ob rojstvu nismo prejeli navodil za uporabo. Za srečo in harmonijo ni bližnjic in tudi ne instantnih rešitev. Vsaka življenjska pot je enkratna, posebna, unikatna in takšne so tudi njene preizkušnje. Prav vsi pa se na življenjskih križiščih soočimo z istimi vprašanji.

Smo pripravljeni na spremembe? Smo se voljni soočiti s travmami in ranami preteklosti, s toksičnimi odnosi (soodvisnost, nasilje, zlorabe,…), z lastnimi nezdravimi psihičnimi vzorci (nemoč, odvisnosti, nizka samopodoba, negativni notranji samogovori, …), s svojo temno (senčno) stranjo, s škodljivimi prepričanji, z destruktivnimi obrambami in lažnimi vrednotami?

Epidemija koronavirusa in nenaravna socialna izolacija sta nas postavili pred nove izzive: spreminjata planet in družbo, naše odnose in naše vrednote.

Kako se bomo odzvali?