Dogodki in obvestila

ZARADI EPIDEMIJE ODPADE / Predavanje: Oživeti v življenje (kako premagati psihosomatska stanja)

11 marec 7:00 pm

Kako se spopasti s psihosomatskimi stanji: z depresijo, tesnobo, fibromialgijo, bolečinskim sindromom in izgorelostjo?

Pogosto medicina vse naštete bolezenske oblike uvršča pod skupni plašč depresivnih pojavov, kot hobotnico z več lovkami. Zdravi jih z antidepresivi. Znanstvene raziskave pa kažejo, da je blago in srednje močno depresijo mogoče zdraviti zgolj s psihoterapijo, medtem ko je težjo, kronično ali kompleksnejšo obliko depresije priporočljivo zdraviti z zdravili v kombinaciji s psihoterapijo.  V vseh primerih se je za trajnejšo ozdravitev potrebno ozreti vase.

A stopimo korak pred bolezni. Kaj torej lahko storimo sami? Kako pomagati, regenerirati, prenoviti svoje telesne, psihične in duhovne ravni? Telo okrepimo s spremembami v prehrani, z gibanjem, z naravnimi zdravili, razstrupljanjem, zdravim črevesjem. Psihično zdravje hrani naše poznavanje lastnih negativnih vedenjskih vzorcev, navad in prepričanj, škodljivih načinov obrambe in razumevanje svojih temeljnih pravic. Težko pa bomo segli do zdravja brez soočenja z duhovnimi ravnmi: zakaj sem tu, kaj je moj namen, cilj in poslanstvo, kaj so moji darovi in kakšne so vrednote.

Če želimo ozdraveti, moramo odkriti in pozdraviti vzroke bolezni, neravnovesij in težav.

Vse ostalo je pesek v oči.

********************************************

Na fotografiji: dež preobrazi celo puščavo Atakamo v Čilu, znano kot najbolj suho področje sveta, v razcveteno pokrajino.