Dogodki in obvestila

Predavanje Škofja Loka: Stres, kuga sodobnega časa

Kašča, Škofja Loka
06 november 7:00 pm

Avtorica knjige Stres, kuga sodobnega časa bo skozi osebno izkušnjo ter na podlagi znanstveno podprtih znanstvenih izsledkov razumljivo pojasnila tisto slabo stran stresa, ki nas uničuje v bolezni (izgorelost, fibromialgijo, depresijo, bolečinski sindromi ipd.) z nekaj nasveti, kako si pomagati, kje najti moč za spremembe in kako življenjske tegobe zaobrniti v dobro.

Knjiga Stres, kuga sodobnega časa je od izida letošnjega 21. maja doživela že prvi ponatis, v splošnih knjižnicah pa je bila poleti med peščico slovenskih knjig, za katere so najdaljše čakalne vrste.

O KNJIGI SO ZAPISALI:

  • »Knjiga je unikum za naš prostor.« Renate Rugelj, Bukla
  • »Avtorica znanja različnih disciplin, ki jih avtoričin um kritično povzema, povezuje in esejistično vešče ubeseduje.« Prof. dr. Marko Juvan, literarni teoretik, ZRC SAZU
  • »Knjigo toplo priporočam v branje vsem, ki bi želeli dobiti natančne, znanstveno utemeljene informacije o stresu.« Prof. dr. Rok Tavčar, dr. med., specialist psihiater

Dogodek v Kašči na Spodnjem trgu 1 v Škofji Loki je v organizaciji škofjeloške knjižnice Ivana Tavčarja. Kašča, ki je v prvotni obliki stala že pred potresom leta 1511, je bila najpomembnejše poslopje zemljiških gospodov. Danes je v njej stalna galerija akademskega slikarja Franca Miheliča in v kleti pa priznana gostilna.