SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

S spletno stranjo majamegla.si upravlja Reset.Restart založništvo / Maja Megla s. p.

 

Podatki podjetja

 • Reset.Restart založništvo / Maja Megla s. p.
 • Naslov: Kriška vas 40, 1294 Višnja Gora
 • Elektronska pošta: info@majamegla.si
 • Matična številka:  8387273000
 • Številka registrskega vložka: 316-05-00598-2019/2
 • Registrski organ: AJPES, izpostava Kranj
 • Davčna številka: 46604766

Podatki za plačila (transakcijski račun)

 • IBAN: SI56 0201 3322 2598 615
 • BIC/SWIFT: LJBASI2X

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine majamegla.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov in določajo sledeče:

 • nakupovanje in oddaja naročila,
 • načini dostave,
 • čas dostave,
 • poštnina,
 • plačilni pogoji,
 • cene,
 • prednaročila,
 • reklamacije,
 • varovanje osebnih podatkov,
 • druga določila.

 

Nakupovanje in oddaja naročila

Naročilo zavezuje podjetje Reset.Restart založništvo / Maja Megla s. p. in kupca ter ima značaj pogodbe. Pogodba je sklenjena za obdobje do izpolnitve vseh pogodbenih obveznosti, tj. dostave blaga in plačila celotne kupnine.

V postopku nakupa izberite vrsto plačila (preko PayPal računa ali po predračunu) ter naslov za dostavo in naslov za račun. Vse te podatke in vsebino košarice lahko med nakupom spreminjate do trenutka, ko s klikom na gumb »Oddaj naročilo« dokončno oddate naročilo.

Z oddajo naročila kupec potrjuje, da je seznanjen in se strinja s splošnimi pogoji poslovanja, ki so tu navedeni.

S klikom na gumb »Oddaj naročilo«  je pogodba o nakupu naročenih izdelkov med kupcem in ponudnikom sklenjena. Za preverjanje podatkov ali zagotavljanje točnosti dobave vas lahko pokličemo na navedeno kontaktno telefonsko številko ali vam pišemo na navedeni e-naslov.

Blago lahko dostavimo na vsak naslov v Sloveniji. Pri vpisovanju svojih podatkov bodite natančni, da bodo pravilni in bo paket res prispel k vam.

V primeru vprašanj ali težav pišite na info@majamegla.si.

S klikom na gumb »Oddaj naročilo« dovoljujete, da podjetje Reset.Restart založništvo / Maja Megla s. p. z namenom izpolnjevanja ali uveljavljanja pravic iz pogodbenega razmerja in neposrednega trženja vzpostavi, vzdržuje in upravlja z vašimi osebnimi podatki za neomejeno časovno obdobje.

 

Načini dostava

Dostava v Sloveniji: naročila dostavlja Pošta Slovenije na naslov, ki ste ga navedli kot naslov za dostavo. Dostave potekajo večinoma v dopoldanskem času. V primeru, da v času dostave pošiljke ne morete prevzeti, vam Pošta Slovenije pusti obvestilo, kjer in kdaj lahko pošiljko prevzamete na najbližji  poslovalnici v roku 15 dni. Če vas ni doma, pozorno preglejte svojo pošto v dneh, ko pričakujete dostavo knjige, da se obvestilo o prispeli pošiljki ne izgubi med reklamnimi letaki.

Dostava v Evropi: s plačilom 5 evrov doplačila za poštnino.

Dostava po svetu: stroški pošiljanja se obračunajo po ceniku Pošte Slovenije. Pri dostavi po svetu je mogoče le plačilo po predračunu. V tem primeru pošljite sporočilo na info@majamegla.si.

 

Čas dostave

Knjige se odpošilja v PONEDELJEK in v ČETRTEK.

Naročene knjige dostavlja Pošta Slovenije, praviloma samo na območju Republike Slovenije. Pošiljki je priložen račun oziroma ga prejmete po e-pošti.

Pošta Slovenije zagotavlja dostavo po vsej Sloveniji najkasneje v 3 delovnih dneh.

Če menite, da vaše naročilo zamuja z dostavo, o tem takoj obvestite. Preverili bomo, kje se je zataknilo in vam v najkrajšem možnem času dostavili naročeno blago.

V primeru prednaročila vam naročene izdelke dostavimo takoj po izidu knjige, ki je v prednaročilu naveden.

 

Poštnina

Poštnina na področju Slovenije je brezplačna.

Doplačilo za poštnino po Evropi je 5 evrov.

Za dostavo izven Evrope se izračunajo dejanski stroški poštnine po ceniku Pošte Slovenija in s plačilom po predračunu.

 

Plačilni pogoji

Nakupujete lahko:

 • s plačilom preko PayPal računa,
 • s plačilom po predračunu,
 • z gotovino v primeru osebnega prevzema.

Če se odločite za plačilo preko PayPal računa: če ga še nimate, ga lahko registrirate na naslovu: https://www.paypal.com. Plačnik (podatki v računu uporabnika) mora biti ista oseba ali organizacija, kot je lastnik plačilne ali kreditne kartice.  Po potrditvi prejema naročila ni možna sprememba vsebine naročila oz. končnega zneska naročila. Za plačila s PayPal računom veljajo splošni pogoji objavljeni na strani (https://www.paypal.com/si/webapps/mpp/ua/privacy-full)

Če se odločite za plačilo po predračunu: predračun, ki ga prejmete na e-mail, plačate na katerikoli spletni banki, banki ali Pošti Slovenije. Ko bo le-ta plačan, bodo naročeni artikli odposlani.

Dokler kupnina ni poravnana v celoti, je blago last podjetja Reset.Restart založništvo / Maja Megla s. p.

 

Cene

Cene izdelkov in poštnine so izražene v evrih (EUR) in že vključujejo davek.

Cene in ostale ugodnosti (popusti, darila, idr…) veljajo na dan oddaje naročila.

 

Prednaročila

Cena v prednaročilu velja za naročila in plačila, prejeta do konca prednaročniške akcije, ki je v prednaročilu navedena.

Knjige iz prednaročila je možno plačati le po predračunu, dostavo pa lahko pričakujete nekaj dni po izidu knjige.

Po izdaji knjig iz prednaročila bo za obdobje šestih mesecev veljala enotna cena (na spletni knjigarni objavljena kot redna cena). V skladu z Zakonom o enotni ceni knjige v tem času knjig ne bo možno kupiti po znižani ceni.

 

Reklamacije in pritožbe

Kot kupcu vam pripadajo vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov.

Reklamacije se sprejema na elektronski naslov info&majamegla.si.  Rešili jih bomo v najkrajšem možnem času.

Podjetje Reset.Restart založništvo / Maja Megla s. p. ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov, kot pristojnega za reševanje sporov, ki bi ga kupec lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Platforma za spletno reševanje potrošniških sporov je na voljo na spletni povezavi http://ec.europa.eu/odr.

Vse spore bosta stranki reševali sporazumno. V kolikor to ne bo mogoče, bo spor reševalo pristojno sodišče.

 

Varovanje osebnih podatkov

Za uspešno izvajanje storitve dostave v spletni knjigarni naročenega blaga ponudnik hrani osebne podatke. S temi podatki bo ponudnik ravnal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Varovanje podatkov je podrobneje opisano v sklopu Izjava o zasebnosti.

Kupec dovoljuje, da podjetje Reset.Restart založništvo / Maja Megla s. p. vzpostavi, vodi, vzdržuje in upravlja s pridobljenimi osebnimi podatki. Podatki, ki jih posredujete na tej spletni strani, se zbirajo izključno za interne potrebe ali izvedbo naročila. S podatki se ravna v skladu z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS št. 86/2004, 94/2007) in uporabljal izključno za lastno evidenco. V nobenem primeru se jih ne bo posredovalo tretji osebi.

Podjetje Reset.Restart založništvo / Maja Megla s. p. lahko uporablja osebne podatke posameznikov, ki jih je zbrala iz javno dostopnih virov ali v okviru zakonitega opravljanja dejavnosti, tudi za namene ponujanja blaga, storitev, zaposlitev ali začasnega opravljanja del z uporabo poštnih storitev, telefonskih klicev, elektronske pošte ali drugih telekomunikacijskih sredstev (v nadaljnjem besedilu: neposredno trženje) v skladu z določbami tega poglavja, če drug zakon ne določa drugače.

Za namene neposrednega trženja lahko podjetje Reset.Restart založništvo / Maja Megla s. p. uporablja le naslednje osebne podatke, ki jih je zbralo v skladu s prejšnjim odstavkom: osebno ime, naslov stalnega ali začasnega prebivališča, telefonsko številko, naslov elektronske pošte

 

Druga določila

Kupcu pripadajo vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov.
Vsi tu navedeni pogoji in pravila so zavezujoči za kupca in podjetje Reset.Restart založništvo / Maja Megla s. p.
V primeru, da se med nakupom pojavijo težave, pošljite obvestilo na info@majamegla.si.