Studio City, RTV SLO 1: Zakaj si je Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) premislila in je izgorelost umaknila iz seznama bolezni?

Pretekli teden je svetovna zdravstvena organizacija (WHO), ki je strokoven steber naše zahodne, alopatske medicine, uvrstila izgorelost med bolezni, naslednji dan pa svojo odločitev umaknila. Zakaj? Kako je lahko nek pojav opredeljen kot bolezen, naslednji dan pa ne več?

Kako se lahko WHO tako močno zmoti? Pa se je WHO res zmotila?

O tem sva se pogovarjala v oddaji Studio City z voditeljem Marcelom Štefančičem v ponedeljek, 3. junija 2019 (na prvem programu slovenske nacionalke).

Več na: https://4d.rtvslo.si/arhiv/studio-city/174619371

 

 

O avtorici

Sem diplomirana literarna komparativistka, ki je petindvajset let novinarila in urednikovala (Delo, Mladina, Mag). Po močni izgorelosti sem v lastni založbi Reset.Restart izdala tri knjige. Prvencu in uspešnici Stres, kuga sodobnega časa sta sledili knjigi Smem biti to, kar sem ter Pogovori o vizualni umetnosti. Sem kolumnistka v Dnevnikovem sobotnem Objektivu, voditeljica pogovorov v podkastu, predavam o stresu in izvajam protistresne vikend retreate (umike).

Arhiv: Zgodbe

Arhiv: Odmevi

Arhiv: Intervjuji